Over Twisted Wood

kleinIk ben Karin Edens, voor de start van de meubelmakerij heb ik zo'n 10 jaar in het uitvoerende groen gewerkt, zoals velling, dunning, knotten, heggen scheren, terreinen maaien, vruchtboomsnoei en aanleg. Ik heb te veel mooie stukken hout een zinloos en ongewaardeerd einde zien krijgen. Hobbymatig houd ik me al meerdere jaren bezig met houtsnijden en oude (middeleeuwen) houtbewerkingstechnieken. Ik probeer technieken uit en zo ontstaan er weer allerlei ideeën voor nieuwe producten.

Houtbewerken: ieder product is uniek

Hout en takken die vrijkomen na snoei- en kap werkzaamheden kan ik gebruiken voor meubels, vooral om hun vorm en/of structuur. Dit betekent dat er veel tijd zit in het uitzoeken van geschikt materiaal en de goede constructie. Wat ik er mooi aan vind is dat ieder product dan weer uniek is, en dat het gemaakt word van het natuurlijke materiaal dat anders versnipperd of afgevoerd zou worden.

Een natuurlijke meubelmakerij: het ontstaan

Na mijn meubelmakersopleiding heb ik een poosje als praktijkopleider (meubelmaken) gewerkt. In de laagconjunctuur kon ik geen baan vinden, dus werd het tijd voor andere plannen. Ik ben vanuit deze hobby een stap verder gegaan en heb het bedrijf Twisted Wood  opgestart en werk vanuit mijn werkplaats in Ruischerbrug (Groningen). Daarnaast voer ik mijn andere passie uit... snoeien van vruchtbomen. Kijk maar eens bij Snoeibedrijf De Boomgaard.

Home    
Impressie    
Hout ontwerpen    
    Binnenmeubels
    Tuinmeubels
    Keukengerei
    Wandelstokken
    Deurknoppen
    Op maat
 Ornamenten    
Handwerk    
    Houtsnijwerk
    Handgemaakt papier
    Vilt
Workshops    
Over Twisted Wood    
Blog    
Werkwijze
 
 
Meer informatie?
Vul hier het contactformulier in.

Wil jij een uniek houten ontwerp op maat?

Maak een afspraak

Bekijk hier de unieke meubels van Twisted Wood​

 bekijk assortiment

De Twisted agenda

Bekijk hier onze agenda


Heb je vragen? Neem gerust contact op

 info@twistedwood.nl
social media twisted woodKarin Edens van Twisted Wood

Facebook Twisted Wood Twitter Twisted Wood LinkedIn Twisted Wood Youtube Twisted Wood

Twisted Wood
Twisted WoodTwisted WoodTwisted Wood
woodend
hout