Blog

Hieronder vindt je interessante Twisted blogs over onze werkzaamheden! Eens in de zoveel tijd verschijnt er een leuke blog. Kijk daarom vooral nog eens op deze pagina!

Ik gooi niet graag dingen weg, zelfs eenvoudige takken wil ik wel iets mee doen. Zo was ik in het voorjaar aan het voorbereiden voor een workshop lepel/spatelsnijden, waarvoor ik hout klaar aan het maken was. Toevallig was er een paar weken eerder een wilg gesnoeid, dus zag ik m'n kans. Nu waren de takken niet erg dik en het aantal deelnemers vermoedelijk groot. Dan neem je natuurlijk zo veel mogelijk mee. Dan ligt de uitdaging er in, dat je ook met dunnere stukken, toch verder kan. Splijten van hout heeft niet alleen als voordeel dat je meer stukken hebt, ze zullen ook minder snel barsten omdat de kern van het hout er uit is.
 

Blog

Het beginmateriaal

 

Deze tak vond ik zo intrigerend om te splijten. Het dikste gedeelte was niet dikker dan 5 cm (met bast).

Blog

Na het splijten (hier niet vers meer)

Vers hout is het lekkerst om in te snijden en wilg is prima voor eetgerei. Het geeft geen kleur, geur of smaak af. Vers is het zacht, gedroogd is het hard. Nadeel is wel dat het wat langere vezels heeft als bv berk en els.
Bij de vertakking is het hout het breedst, Daar zal de spatel of lepel er uit kunnen. Dan nog kiezen welke zijtakken er af moeten. Het leek me leuk om iets te maken zodat te zien is dat ze bij elkaar horen: slabestek is dan een mooie optie. Na veel gepuzzel om met strakke vormgeving toch het beschikbare hout te verwerken kwam ik bij de Ginkgo-vorm. Heel krap, maar het past. Na veel  zagen, raspen en schuren komt de vorm er uit. 

Blog

 

Wat ik mooi vind, is dat er toch wat verkleuring in het hout zit (vaak bij zijtakjes en de kern van de tak), als het hout geschuurd en in de olie zit, komen die kleuren mooi naar voren. 

ginkgo slabestek

Na al dat schuren en wat was

 

 

 

 

 

 

 

Home    
Impressie    
Hout ontwerpen    
    Binnenmeubels
    Tuinmeubels
    Keukengerei
    Wandelstokken
    Deurknoppen
    Op maat
 Ornamenten    
Handwerk    
    Houtsnijwerk
    Handgemaakt papier
    Vilt
Workshops    
Over Twisted Wood    
Blog    
Werkwijze
 
 
Meer informatie?
Vul hier het contactformulier in.

Wil jij een uniek houten ontwerp op maat?

Maak een afspraak

Bekijk hier de unieke meubels van Twisted Wood​

 bekijk assortiment

De Twisted agenda

Bekijk hier onze agenda


Heb je vragen? Neem gerust contact op

 info@twistedwood.nl
social media twisted woodKarin Edens van Twisted Wood

Facebook Twisted Wood Twitter Twisted Wood LinkedIn Twisted Wood Youtube Twisted Wood

Twisted Wood
Twisted WoodTwisted WoodTwisted Wood
woodend
hout